logo fungi5
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Φρέσκα άγρια μανιτάρια σε καλάθι

Η τέχνη της τροφοσυλλογής, του αγνού, του ανεπεξέργαστου, του σπάνιου!
Αυτή την πανάρχαια – από προϊστορικούς χρόνους – τεχνική, που αποτελούσε τη βάση της επιβίωσης και της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους ως σήμερα, αναζητούν όλοι οι άνθρωποι της εστίασης και οι καλοφαγάδες ανά τον κόσμο!

Αυτή την τεχνική και τη φιλοσοφία εφαρμόζει η εταιρεία Fungihellas και ο ιδρυτής της, Νεκτάριος Φιλιππόπουλος.

Μαζί και σε συνεργασία με μια colectiva από δεκάδες συνεργάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συλλέγουν τα αγνότερα και τα πιο σπάνια υλικά (μανιτάρια, χόρτα, βότανα, τρούφες, άγρια φρούτα και πολλά ακόμη) και τα διανέμουν στα καλύτερα εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli shops τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.
Αλλά και όποιος ιδιώτης θέλει να προμηθευτεί τα εξαιρετικά προϊόντα της Fungihellas, μπορεί να κάνει την παραγγελία του και θα τα παραλάβει μέσα σε δυο μέρες.

Όλα ξεκίνησαν πριν 40 περίπου χρόνια, όταν ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος (μικρό παιδάκι τότε) με κάθε ευκαιρία μετά το σχολείο έβγαινε με τους φίλους του στους λόφους της Αιγιαλείας, του μικρού χωριού Καλαμιάς. Όλοι μαζί συλλέγανε άγρια σπαράγγια, οβριές, άγρια χόρτα, βολβούς και κάπαρη. Άγρια μανιτάρια έβρισκαν – σε εξορμήσεις με τους γονείς του – στο Χελμό και στα Καλάβρυτα, 3 – 5 ώρες δρόμος με γαϊδουράκια ως εκεί!
Όλες αυτές οι εμπειρίες, μετά από κοπιαστική δουλειά στα χωράφια, έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη του μικρού Νεκτάριου και φτάσαμε στο σήμερα!

Νεκτάριος Φιλιππόπουλος  O Νεκτάριος Φιλιππόπουλος είναι ειδικός των άγριων μανιταριών και της τρούφας στην Ελλάδα

Πριν μερικά χρόνια, ίδρυσε την εταιρεία Fungihellas για να μπορέσει να προσφέρει όλα όσα μας χαρίζει η γη σε αφθονία, στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσω της εταιρείας θα μπορούσε να το κάνει οργανωμένα και να είναι σύντομη και ασφαλής, η παράδοση των προϊόντων.

2 κορίτσια στο δάσος για να μαζέψουν άγρια μανιτάριαΗ Fungihellas έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεκτίμησης με όλους τους συνεργάτες – συλλέκτες, που συλλέγουν μικρές ποσότητες με σεβασμό κι αγάπη για τη φύση και την αειφορία.
Στόχος τους είναι να αφήσουν μηδενικό αποτύπωμα στη φύση, προσφέροντας τα πιο αγνά υλικά!
Ο Ιπποκράτης πίστευε πως η διατροφή μας είναι το σπουδαιότερο πράγμα για τη σωματική και ψυχική υγεία και πως τα καλύτερα φάρμακα μας τα προσφέρει η φύση απλόχερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν δεκάδες σεμινάρια, μανιταροεξορμήσεις που καταλήγουν σε μαγειρική από σεφ, των όσων συλλέχθηκαν απ’την ομάδα.
Πάντα σε συνεργασία με έμπειρους και καταρτισμένους μανιταροσυλλέκτες – συνεργάτες, προμηθεύει την αγορά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, που η φύση τόσο απλόχερα μας χαρίζει.

 

Η μεγαλύτερη «μανιταρο-ομάδα» με το όνομα «Μανιταροεξορμήσεις» ιδρύθηκε πριν 10 περίπου χρόνια από το Νεκτάριο Φιλιππόπουλο κι έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους – τόσο από την Αθήνα, όσο κι από την επαρχία – να απομυθοποιήσουν τα άγρια μανιτάρια, να τα γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στη φύση. Έμαθαν να μην τα φοβούνται· είδαν από κοντά τον τρόπο που συλλέγονται και κατάλαβαν ότι μπορούν να τα καταναλώνουν άφοβα.

Πολλά οινοποιεία, ξενώνες και ταβέρνες σε περιοχές της χώρας μας όπως ο Ταϋγετος, ο Φενεός, η Ζαρούχλα, τα Καλάβρυτα, η Κόρινθος, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φθοιώτιδα, η Φωκίδα, έμαθαν να συλλέγουν και να αξιοποιούν τα αγαθά της φύσης δίνοντας αξία στα προϊόντα της γης χάρη στα σεμινάρια της Fungi Hellas και των μανιταροεξορμήσεων.

Η Fungihellas σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες από το εξωτερικό, πραγματοποιεί θεματικά σεμινάρια με groups από Ολλανδία, Ελβετία, ακόμη και Ισραήλ.
Ο Ολλανδός φίλος Gerald - έρχεται εδώ και 5 χρόνια – κάθε χρόνο, από 3 έως 7 μέρες, για να απολαύσει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μανιταριών με την παρέα της Fungi. Ο εναλλακτικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά μέσα απ’τις εξορμήσεις της ομάδας.

Ο Νεκτάριος και η ομάδα του είναι υπερήφανοι για όλα αυτά και κοιτούν με αισιοδοξία και συνέργειες να συνεχίσουν να προσφέρουν και μελλοντικά.
Θέλοντας η ενημέρωση να φτάνει στο κοινό με απλό και εύκολο τρόπο, για όλα αυτά τα σπάνια και εποχιακά είδη, δημιούργησαν την ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή Fungihellas Mobile Application που αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία στο συγκεκριμένο τομέα. Με τη χρήση της εφαρμογής ο καθένας μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα άγριων μανιταριών, φρέσκιας τρούφας, βοτάνων, φρούτων του δάσους κλπ.

Αν αγαπάτε τους περιπάτους στη φύση και την ανακάλυψη των θησαυρών της γης, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ομάδα της Fungihellas και να εκδράμετε μαζί τους.
Θα γίνετε fan!

Κατεβάστε την ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή της Fungihellas

app store android download   App Store available

Share This