Fungi Hellas | Εξόρμηση για μανιτάρια στον βόρειο Ταϋγετο
7205
post-template-default,single,single-post,postid-7205,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Εξόρμηση για μανιτάρια στον βόρειο Ταϋγετο

Εξόρμηση για μανιτάρια στον βόρειο Ταϋγετο

“ Κυνήγι Άγριων Μανιταριών στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου, και μαγειρέματα του βουνού που επιμελείται η οικοδέσποινα κα Κική Παύλου με την συνοδεία υπέροχων κρασιών απ’ το «Κτήμα Τσέλεπου». ”

16-11-2013 13:25

ΤΑΥΓΕΤΟΣ. Το «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου» δημιούργησε ένα υπέροχο τριήμερο γευσιγνωσίας που συνδυάζει το κυνήγι την συλλογή των Άγριων Μανιταριών και της Άγριας Τρούφας, με την γνωριμία των κρασιών του «Κτήματος Τσέλεπου».

Μαγειρέματα του βουνού από την οικοδέσποινα κα Κική Παύλου, που συνδυάζουν τα Μανιτάρια, ένα από τα πιο θαυμαστά βρώσιμα δώρα της Φύσης, ειδικά όταν τα συλλέγεις στο φυσικό τους περιβάλλον, με τα ντόπια προϊόντα του Βορείου Ταϋγέτου όπως οι περίφημες πέστροφες Γεροντίδη, που μεγαλώνουν στο διπλανό χωριό Καστόρι και όπου αναπτύσσονται σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα πεντακάθαρα πηγαία νερά του «Αγ. Μάμα» Ταϋγέτου, χειροποίητα ζυμαρικά απ’ την Αγόριανη της Παναγιώτας Μπουζιάνη, και προϊόντα στρουθοκαμήλου από την παράγονται από την Deli Ostrich Ranch στη θέση «Μανταίίκα», με την προσωπική ενασχόληση του Δημήτρη Ψαθά.

Πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές, που σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες με την συνοδεία των κρασιών του «Κτήματος Τσέλεπου». Στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου στο «ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ», με τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και το Γιώργο Κατίνα, κορυφαίους και έμπειρους μανιταροσυλλέκτες και ερασιτέχνες ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα βγούμε στο δάσος για συλλογή άγριων μανιταριών, θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα κυριότερα και νοστιμότερα από αυτά, καθώς και τα πιο επικίνδυνα και τοξικά.

Θα μάθουμε επίσης πώς να κινούμαστε μέσα στο δάσος με ασφάλεια και σεβασμό προς αυτό και τα δώρα του, με ποιο τρόπο να μαζεύουμε μανιτάρια χωρίς να προκαλούμε ζημιά στο ευαίσθητο οικοσύστημα του δάσους, τι πρέπει να προσέχουμε στην ταυτοποίηση των μανιταριών, τις βασικές κατηγορίες μανιταριών και τις ιδιότητές τους.

Τέλος θα μάθουμε τεχνικές συντήρησης και αποθήκευσης, πεντανόστιμες συνταγές και θα τα μαγειρέψουμε με πολλούς γευστικούς και υγιεινούς τρόπους. Τα Μανιτάρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ωστόσο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως σελήνιο, κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη D και πολλά άλλα.

Ελάτε να ανταμώσουμε σε μια περιπέτεια αναζήτησης και απόλαυσης της τροφής!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου
07.30 – 08.30 Πρωινό

09.00 – 12.00 Μανιταροξόρμηση στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου

12.00 – 14.00 Συζήτηση για τα είδη και τι πρέπει να προσέχουμε. Ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος και ο Γιώργος Κατίνας, κορυφαίοι μανιταροσυλλέκτες και ερασιτέχνες ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα μας μυήσουν στον στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με έμφαση:
– Παρουσίαση σε ομάδες: εδώδιμα και μη εδώδιμα – δηλητηριώδη είδη.
– Πλήρης περιγραφή για τα εξαιρετικά εδώδιμα και τα θανάσιμα δηλητηριώδη
– Λαϊκές ονομασίες για τα σημαντικότερα εδώδιμα μανιτάρια ** Οικολογικές απαιτήσεις, εποχή εμφάνισης μανιταριών.
– Βιολογία μυκήτων
– Δηλητηριάσεις από μανιτάρια.

14.00 – 16.00 WINE DINNER Το «Κτήμα Τσέλεπου» με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζει στις 17 Νοεμβρίου σε μια συνάντηση γευσιγνωσίας, αποκλειστικά για εσάς στο «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου»
Συμμετοχή στο WINE DINNER 27 Ευρώ ανά άτομο Κρατήσεις-πληροφορίες 27310 61062 (κος-κα Παύλου) info@taygetosbalcony.gr www.taygetosbalcony.gr



Facebook
Twitter
Instagram